Atacuri cu bombe şi focuri de armă la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan. Şase oameni au murit

Forţele talibane din Afganistan au ucis şase civili în Pakistan şi au rănit cel puţin alţi 17 în urma unui atac „neprovocat" cu bombă şi focuri de armă asupra unui oraş de frontieră, au anunţat autorităţile pakistaneze.

424 afișări
Imaginea articolului Atacuri cu bombe şi focuri de armă la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan. Şase oameni au murit

FOTO Twitter

Atacul s-a produs duminică la Chaman. Reprezentanţii armatei pakistaneze, au spus că partea afgană a lansat „focuri de armă fără discriminare". Forţele pakistaneze au ripostat şi un soldat afgan a fost ucis.

„Un obuz de mortier a căzut şi a provocat o minge de foc uriaşă. După aceea mi-am pierdut cunoştinţa şi nu ştiu ce s-a întâmplat", a declarat o victimă pentru Al Jazeera.

Guvernatorul din Kandahar a confirmat că un membru al talibanilor a fost ucis şi 10 persoane au fost rănite.

Punctul de trecere a fost închis după împuşcături, dar autorităţile au declarat că a fost redeschis după ce reprezentanţii ambelor părţi s-au întâlnit.

Nu se ştie cu siguranţă ce a declanşat confruntarea de la punctul de trecere a frontierei. Incidentul are loc pe fondul creşterii tensiunilor dintre ţările vecine din cauza problemelor de securitate.

Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a declarat că acţiunea din Afganistan „merită cea mai fermă condamnare".

Surse afgane, citate de agenţia de ştiri Reuters, au spus că incidentul a avut loc după ce Pakistanul a cerut forţelor de frontieră afgane să nu mai construiască un post de control pe partea lor de graniţă.

Totodată, agenţia de ştiri AFP a citat surse din rândul oficialilor guvernamentali afgani care au declarat că tensiunile s-au amplificat după ce forţele afgane au încercat să taie o parte din gardul de la graniţă. Din 2017, Pakistanul construieşte un gard masiv de-a lungul graniţei. Autorităţile din Afganistan se opun proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici