Atacurile de la Paris, în centrul celei de a doua dezbateri în alegerile primare democrate din SUA

Hillary Clinton a insistat că Statele Unite nu se află în război împotriva islamului, în a doua dezbatere din alegerile primare democrate, sâmbătă, care a încept cu lungi discuţii despre atentatele de la Paris şi consecinţele acestora asupra strategiei americane în Siria, relatează AFP online.

415 afișări
Imaginea articolului Atacurile de la Paris, în centrul celei de a doua dezbateri în alegerile primare democrate din SUA

Atacurile de la Paris, în centrul celei de a doua dezbateri în alegerile primare democrate din SUA (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Un moment de tăcere în memoria victimelor de la Paris a marcat începutul dezbaterii de sâmbătă seara, la Des Moines, în statul Iowa, în centrul Statelor Unite.

"În această (sâmbătă) seara, în care Franţa este în doliu, America este în doliu. Înainte să începem (...), vă cerem să păstraţi un moment de tăcere", a spus prezentatorul. Atentatele, atent pregătite, au semănat teroarea în capitala franceză vineri seara şi s-au soldat cu 129 de morţi şi 352 de răniţi.

"Este necesar să fim hotărâţi să unim lumea şi să distrugem ideologia jihadistă radicală care animă organizaţii ca Statul Islamic (SI), o grupare teroristă violentă, barbară, fără milă", a spus Hillary Clinton din capul locului.

"În aceste alegeri nu este vorba doar despre a alege un preşedinte, ci despre a alege un comandant suprem" al forţelor armate, a adăugat fosta Primă Doamnă.

Denunţând SI drept principala ameninţare teroristă internaţională, fostul secretar de Stat al lui Barcak Obama a subliniat că organizaţia nu poate "fi controlată. Ea trebuie să fie învinsă".

"Nu ne aflăm în război împotriva islamului", a declarat ea, refuzând să folosească terminologia islam radical. "Suntem în război împotriva extremismului violent", a subliniat Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici