Atacurile din Crimeea, o eroare tactică a lui Zelenski? Specialişti: Ucraina riscă să fie prinsă în prea mai multe axe de atac

În ultimele săptămâni, Ucraina a intensificat atacurile cu rachete asupra Crimeei ocupate de Rusia, dar este o strategie pe care unii oficiali americani de la Washington o privesc cu scepticism, relatează CNN.

2429 afișări
Imaginea articolului Atacurile din Crimeea, o eroare tactică a lui Zelenski? Specialişti: Ucraina riscă să fie prinsă în prea mai multe axe de atac

Atacurile din Crimeea, o eroare tactică a lui Zelenski? Specialişti: Ucraina riscă să fie prinsă în prea mai multe axe de atac

Pentru unii oficiali militari şi din administraţia Biden, atacurile ucrainene asupra Crimeei sunt, în cel mai bun caz, o distragere a atenţiei şi, în cel mai rău caz, o risipă valoroasă de resurse într-o strategie care, în opinia multor analişti, a lăsat acum Ucraina prinsă între mai multe axe de atac, relatează CNN.

"I-a dezechilibrat(atacurile în Crimee) puţin pe ruşi, dar nu face nimic decisiv. Şi probabil că ar fi mai bine pentru toată lumea ca ei să se concentreze doar pe contraofensivă", a declarat pentru CNN un înalt oficial din domeniul apărării.

În ultimele săptămâni, Ucraina a folosit rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi două poduri care leagă Crimeea de teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei, iar sâmbătă a vizat podul care leagă Crimeea de Rusia continentală.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici