ATACURILE din Paris: Bărbatul care l-a cazat pe Abaaoud la Saint-Denis rămâne în arest. Şapte persoane au fost eliberate

Şapte dintre cele opt persoane reţinute miercuri în timpul raidului poliţiei de la Saint-Denis, la periferia Parisului, au fost eliberate, în timp ce bărbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie, rămâne în arest preventiv.

971 afișări
Imaginea articolului ATACURILE din Paris: Bărbatul care l-a cazat pe Abaaoud la Saint-Denis rămâne în arest. Şapte persoane au fost eliberate

ATACURILE din Paris: Bărbatul care l-a cazat pe Abaaoud la Saint-Denis rămâne în arest. Şapte persoane au fost eliberate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Opt persoane au fost reţinute în cadrul operaţiunii forţelor franceze de la Saint-Denis, declanşată miercuri dimineaţă, în cazul atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Dintre acestea, şapte persoane au fost eliberate, a informat sâmbătă Parchetul francez. Bărbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, rămâne însă în arest preventiv, a precizat Parchetul, citat de AFP în pagina electronică.

Jawad Bendaoud declarase pentru AFP, chiar înainte de a fi arestat, în timpul raidului, că a adăpostit două persoane "care veneau din Belgia" şi care "voiau doar apă şi să se roage".

Arestul preventiv poate dura până la 144 de ore, respectiv şase zile, în cadrul unei anchete teroriste sau în caz de ameninţare iminentă.

Abaaoud, în vârstă de 28 de ani, a fost ucis în raidul de la Saint-Denis, alături de alte două persoane, între care şi o femeie, Hasna Aitboulahcen, care ar fi fost verişoara lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici