Atacurile ruseşti au făcut nouă morţi în Ucraina, depozitele din Lviv au fost incendiate

Nouă persoane au fost ucise marţi în atacuri ruseşti pe teritoriul Ucrainei, inclusiv un atac cu dronă care a incendiat depozite industriale şi a distrus ajutoare umanitare în oraşul Lviv din vestul ţării, au declarat oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

571 afișări
Imaginea articolului Atacurile ruseşti au făcut nouă morţi în Ucraina, depozitele din Lviv au fost incendiate

Atacurile ruseşti au făcut nouă morţi în Ucraina, depozitele din Lviv au fost incendiate

Şase dintre victime au fost ucise de o bombă teleghidată care a lovit oraşul Kupiansk din nord-estul ţării, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov, care a descris atacul drept o „crimă militară împotriva populaţiei civile din regiunea Harkiv”.

Un bărbat a fost ucis în atacul cu dronă asupra oraşului Lviv, iar două persoane, inclusiv un poliţist, au fost ucise în bombardamentul asupra oraşului Herson din sudul ţării, au declarat oficialii locali.

Atacurile au fost cele mai recente dintre numeroasele atacuri efectuate de Rusia de când a trimis trupe în Ucraina, în urmă cu aproape 19 luni, într-o invazie condamnată marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, de preşedintele american Joe Biden şi de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Bilanţul victimelor civile creşte rapid, deşi Moscova neagă că ar fi vizat în mod deliberat civili.

În Lviv, care se află departe de liniile de front, un incendiu uriaş a izbucnit după ce trei depozite industriale au fost lovite într-un atac în jurul orei 5 dimineaţa, au anunţat serviciile de urgenţă.

Fotografiile publicate de Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina au arătat pompieri care se luptau cu flăcările uriaşe care au luminat cerul deasupra depozitelor în flăcări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici