Atentat finanţat de Rusia care îl viza pe un ministru olandez, dejucat de Ucraina

Serviciile de securitate ucrainene au dejucat planul unui atentat organizat de Rusia care îl viza pe ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, anunţă Administraţia prooccidentală de la Kiev.

2912 afișări
Imaginea articolului Atentat finanţat de Rusia care îl viza pe un ministru olandez, dejucat de Ucraina

Bert Koenders (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atentatul urma să fie comis pe 8 noiembrie, când Bert Koenders a efectuat o vizită în oraşul ucrainean Harkiv, unde erau rămăşiţele umane ale unora dintre victimele avionului Boeing al Malaysia Airlines, doborât în iulie, într-un incident soldat cu 298 de morţi, majoritatea olandezi.

"Am arestat 12 membri ai unui grup foarte periculos", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

"Am confiscat arme şi muniţie, inclusiv substanţe explozive, toate de fabricaţie rusă", adaugă oficialul ucrainean, precizând că acelaşi grup a comis un atentat pe 9 noiembrie, la un bar din Harkiv, provocând rănirea a nouă persoane.

Autorităţile ucrainene au prezentat o înregistrare cu unul dintre suspecţii arestaţi care afirmă că a fost angajat de Serviciul rus de informaţii militare (GRU).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici