Atentat la metroul din Cairo: Cel puţin 16 persoane au fost rănite

Cel puţin 16 persoane au fost uşor rănite, joi, după ce o bombă artizanală a explodat într-un vagon al unui tren de metrou din Cairo, au anunţat oficiali locali, relatează AFP.

126 afișări
Imaginea articolului Atentat la metroul din Cairo: Cel puţin 16 persoane au fost rănite

Cel puţin 16 răniţi, în urma unui atentat la metroul din Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin patru persoane au fost rănite în urma exploziei, în timp ce alte 12 au fost rănite în busculada provocată de panică în urma atacului, au afirmat reprezentanţi ai serviciilor de securitate.

La rândul său, Ahmad Al-Ansari, reprezentant al Ministerului Sănătăţii, a anunţat că "16 persoane au fost uşor rănite în busculada provocată de explozie", precizând că niciuna dintre victime nu a fost rănită de explozie.

Atacul intervine în urma unei "operaţiuni teroriste" asupra unei nave a Marinei, în Mediterana, în urma căruia opt militari au fost daţi dispăruţi, potrivit armatei.

Egiptul este vizat periodic de atentate comise de islamişti, după ce militarii l-au destituit pe preşedintele Mohamed Morsi, în iulie 2013.

Islamiştii susţin că au în vedere să-i răzbune pe susţinătorii lui Morsi, care, de la demiterea preşedintelui, au fost vizaţi de o campanie sângeroasă de reprimare, soldată cu peste 1.400 de morţi, majoritatea manifestanţi islamişti. Sute de susţinători ai fostului preşedinte Morsi au fost condamnaţi la moarte în urma unor procese sumare, iar alte 15.000 de persoane au fost condamnate la închisoare.

Doi poliţişti şi doi civili au fost ucişi săptămâna trecută în explozia unei bombe într-un tren, la nord de Cairo, în timp ce alte trei persoane au fost rănite după ce o bombă a explodat în vagonul unui metrou din capitala Egiptului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici