ATENTAT sinucigaş la Kabul: Două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite

Două persoane au murit, printre care şi un minor de 12 ani, şi cel puţin alte 15 au fost rănite, după ce o maşină-capcană a intrat într-un restaurant franţuzesc, frecventat de turişti, în capitala afgană Kabul, atac revendicat ulterior de talibani, informează publicaţia The Telegraph.

641 afișări
Imaginea articolului ATENTAT sinucigaş la Kabul: Două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite

Un restaurant din Kabul, ţinta unui atentat sinucigaş, în urma căruia două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Atacul a avut loc vineri după-amiază într-o zonă centrală din capitala afgană Kabul şi a vizat restaurantul franţuzesc Le Jardin, un local frecventat de diplomaţi şi oficiali afgani.

Cele două persoane decedate erau cetăţeni afgani, printre acestea aflându-se şi un băiat de 12 ani, potrivit reprezentanţilor unui spital din capitală. Potrivit echipajelor medicale de urgenţă, 15 persoane au fost transportate la un spital din apropiere, primul persoană decedată fiind un băiat de 12 ani.

"Putem să confirmăm că a fost vorba de un atac cu maşină-capcană în restaurantul Le Jardin", a declarat Fraidoon Obaidi, directorul Departamentului de Investigare a Crimelor din Kabul, pentru AFP.

Talibanii au revendicat atacul de vineri după-amiază.

În urma cercetărilor din zonă, un suspect a fost arestat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce şeful armatei din Pakistan, Raheel Sharif, a vizitat capitala afgană pentru a discuta despre posibile negocieri cu mişcarea insurgentă Taliban. Ambele state au convenit să susţină o primă serie de negocieri între reprezentanţi afgani, pakistanezi, americani şi chinezi în privinţa unui acord de pace cu insurgenţii în data de 11 ianuarie, potrivit oficialilor afgani.

Un incident similar a avut loc în urmă cu doi ani, într-un restaurant libanez din Kabul, vizat de un atac sinucigaş în care au murit 21 de persoane, dintre care 13 cetăţeni străini, ceea ce a determinat organizaţiile străine să-şi retragă personalul din zona respectivă sau să introducă restricţii mai mari privind deplăsările acestora.

Luni, o persoană a murit şi alte 33 au fost rănite într-un atac revendicat de talibani într-o zonă din apropierea aeroportului din Kabul. Atacurile au venit în urma eşecului înregistrat în iulie de oficialii afgani de a conveni asupra unui acord de pace cu talibanii, după ce liderul mişcării, mullahul Mohammad Omar, a murit în urmă cu doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici