ATENTATELE de la Paris: Casă închiriată la Bobigny de către unul dintre autorii atacurilor de la Paris

O casă închiriată cu câteva zile înainte de atacuri, la Bobigny (Seine-Saint-Denis), de către unul dintre autorii atacurilor de vineri a fost perchiziţionată luni, fără să aibă loc vreo confiscare semnificativă, potrivit unor surse judiciare, relatează Reuters online.

975 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Casă închiriată la Bobigny de către unul dintre autorii atacurilor de la Paris

ATENTATELE de la Paris: Casă închiriată la Bobigny de către unul dintre autorii atacurilor de la Paris (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Casa a fost închiriată săptămâna trecută de către Brahim Abdeslam, un francez în vârstă de 31 de ani, rezident în Belgia, identificat ca autorul atentatului sinucigaş de la Comptoir Voltaire, în arondismentul al XI-lea, au precizat sursele citate.

Proprietara casei, care a spus că a închiriat-o pentru o perioadă de o săptămână, până marţi, a declarat pentru postul Europe1 că este şocată. "Nu au lăsat să se vadă nimic, erau nişte oameni simpatici, corecţi, bine îmbrăcaţi", a spus ea.

Pe de altă parte, un automobil marca Renault Clio, negru, cu număr de înmatriculare belgian, a fost găsit marţi în arondismentul al XVIII-lea de la Paris, potrivit unui surse din cadrul poliţiei. Un perimetru de securitate a fost instituit în cartier.

După ce a venit din Belgia, pe autostrada A1, cu câteva zile înainte de atentate, acest vehicul era căutat de către poliţie. Anchetatorii cred că ar fi fost utilizat de către unul dintre comandourile care au ucis 129 de persoane vineri seara la Paris şi Saint-Denis.

Anchetatorii francezi suspectează că Abdelhamid Abaaoud, un belgian de origine marocană în vârstă de 27 de ani, este planificatorul atacurilor, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Nouă persoane se aflau în continuare în arest preventiv marţi, provânind din anturajul a doi dintre presupuşii autori ai atacurilor - francezul Ismaël Omar Mostefaï şi Samy Amimour, morţi la Bataclan, potrivit unei surse judiciare.

Tatăl, mama şi sora lui Samy Amimour sunt reţinuţi, dar şi alte şase persoane din anturajul lui Ismaël Omar Mostefaï. Sora acestuia, în vârstă de 15 ani, a fost eliberată luni, din cauza vârstei, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Eventuali complici sunt căutaţi, în continuare.

"Suntem pe cale să stabilim câţi erau", a declarat pentru Reuters o sursă apropiată dosarului. Gruparea Statul Islamic (SI) a evocat opt atacatori în revendicarea sa. Şapte jihadişti au murit, dintre care cinci au fost identificaţi de către autorităţi.

Doi susşecţi au fost inculpaţi în Belgia, iar un tânăr în vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam, era căutat în continuare. Potrivit unei surse judiciare, el este titularul contractului de închiriere a automobilului Volkswagen Polo cu care au călătorit atacatorii de la Bataclan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici