ATENTATELE de la Paris: Trei persoane au fost arestate în vestul Germaniei

Trei persoane, arestate marţi în apropiere de Aachen, în vestul Germaniei, în urma unui pont potrivit căruia una dintre aceste persoane ar putea avea legături cu atacurile de la Paris, erau interogate de către poliţia germană, au anunţat forţele de ordine, relatează AP în pagina electronică.

2980 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Trei persoane au fost arestate în vestul Germaniei

ATENTATELE de la Paris: Trei persoane au fost arestate în vestul Germaniei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cele trei persoane au fost arestate marţi dimineaţa de către o echipă de intervenţie la Alsdorf, la nord-est de Aachen, în apropiere de frontiera cu Belgia, a precizat Werner Schneider, un purtător de cuvânt al poliţiei germane.

Două femei şi un bărbat au fost arestaţi în timp ce părăseau un centru pentru locuri de muncă, în jurul orei locale 9.30 (10.30, ora României), potrivit presei locale.

Schneider a declarat pentru postul german n-tv că este "prea devreme să intrăm în detalii" cu privire la identitatea persoanelor arestate, dar a precizat că este vorba despre cetăţeni străini.

El a anunţat că poliţia efectua percheziţii în zonă.

Arestările au fost operate în contextul în care poliţia din întreaga Europă îl caută pe Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, fratele unuia dintre atacatorii sinucigaşi de la Paris.

Abdeslam a petrecut cel puţin câteva zile în Germania, în septembrie, potrivit Deutsche Welle.

Aachen este un oraş universitar, la frontiera germană cu Olanda şi Belgia. Oraşul se află la 160 de kilometri est de Bruxelles, de unde par că au fost organizate cel puţin o parte dintre atacurile de la Paris, soldate, vineri seara, cu 129 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici