ATENTATELE din Paris: Irakul afirmă că oferise informaţii care avertizau privind atacuri în Franţa, SUA şi Iran

Ministrul irakian de Externe, Ibrahim al-Jaafari, a declarat că serviciile de informaţii ale ţării sale au oferit informaţii pe care le deţineau, conform cărora Franţa, Statele Unite şi Iranul se află printre ţările care urmau să fie vizate de atacuri, relatează Reuters în pagina electronică.

1787 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Irakul afirmă că oferise informaţii care avertizau privind atacuri în Franţa, SUA şi Iran

ATENTATELE din Paris: Irakul afirmă că oferise informaţii care avertizau privind atacuri în Franţa, SUA şi Iran

Afirmaţiile ministrului irakian intervin după ce 132 de persoane au fost ucise vineri seara la Paris, de bărbaţi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi, într-o serie de atentate revendicate de gruparea Stat Islamic.

"Au fost obţinute informaţii de la surse ale serviciilor de spionaj irakiene, conform cărora ţările care vor fi vizate în curând sunt Europa în general, Franţa în special, precum şi America şi Iranul", a afirmat Jaafari, cu ocazia discuţiilor de sâmbătă de la Viena pe tema conflictului din Siria.

El a adăugat că ţările respective au fost informate. O înregistrare video cu declaraţiile ministrului a fost postată pe site-ul său.

Ministrul irakian nu a menţionat că ameninţarea ar proveni de la militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic, care controlează regiuni vaste din Siria şi Irak, dar a apreciat că atacurile recente din Egipt, Liban şi Franţa necesită un răspuns global împotriva organizaţiei jihadiste.

Franţa a denunţat atacurile de vineri seara de la Paris ca fiind un act de război şi a promis să distrugă gruparea Stat Islamic, împotriva căreia efectuează deja raiduri aeriene în Siria, în cadrul unei coaliţii conduse de SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici