ATENTATELE din Paris: Percheziţiile din Bruxelles s-au încheiat fără arestări. Salah Abdeslam, de negăsit - FOTO

Poliţia franceză a efectuat o serie de raiduri în căutarea suspecţilor implicaţi în atentatele de la Paris şi a dat publicităţii imaginea unui belgian considerat periculos, Salah Abdeslam, făcând apel la informaţii şi avertizând populaţia să nu intre în contact cu el. Două explozii, în timpul operaţiunii speciale a poliţiei la Bruxelles.

7028 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Percheziţiile din Bruxelles s-au încheiat fără arestări. Salah Abdeslam, de negăsit - FOTO

ATENTATELE din Paris: Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecţi căutaţi de poliţia franceză - FOTO

UPDATE 16.00: Vasta operaţiune de poliţie de la Bruxelles s-a încheiat fără vreo arestare

Primarul cartierului Molenbeek Françoise Schepmans a anunţat luni că operaţiunea s-a încheiat după mai bine de trei ore.

Era neclar dacă a fost operată vreo arestare importantă în cadrul acestei operaţiuni care a vizat un suspect în atacurile de la Paris de vineri seara.

Două explozii de mică intensitate s-au auzit în timpul operaţiunii, zeci de agenţi de securitate, cu faţa acoperită de cagule şi puternic înarmaţi, au izolat o zonă din cartier, iar locuitorii au fost îndemnaţi la pridenţă.

Poliţia a arestat duminică trei suspecţi în acest cartier sărac de la Bruxelles şi a continuat căutările în case.

Operaţiunea a vizat arestarea lui Salah Abdelsam, un suspect în atentatele de la Paris, dar s-a încheiat fără arestarea acestuia, a anunţat parchetul federal belgian, relatează Le Figaro care citează AFP.

"Operaţiunea s-a încheiat, iar rezultatul este negativ (...). Nimeni nu a fost arestat", a declarat Eric Van Der Sypt, un purtător de cuvânt al parchetului.

"Operaţiunea, care a început la ora locakă 10.00 (11.00, ora României), s-a încheiat", a confirmat primarul (bourgmestre) din Molenbeek Françoise Schepmans pentru postul privat RTL-TVi.

UPDATE 15:05 - Două explozii s-au auzit luni, în cursul unei importante operaţiuni de poliţie în cartierul sărca Molenbeek, la Bruxelles, vizând un suspect în atacurile de la Paris, relatează AP în pagina electronică. 

Zeci de agenţi mascaţi şi puternic înarmaţi au izolat o zonă din cartier şi le-au cerut locuitorilor să fie prudenţi.

Poliţia a refuzat să ofere vreun detaliu cu privire la cine ar fi provocat exploziile sau scopul acestora.

Prima explozie s-a auzit la două ore de la începutul acestui "asediu".

O oră mai târziu a urmat o a doua explozie, la un etaj superior al unei clădiri înconjurate de forţe speciale şi vizată de pe acoperişuri vecine.

Poliţia a arestat duminică trei suspecţi în acest cartier sărac de la Bruxelles şi a continuat căutările în case.

Operaţiunea specială a fost declanşată luni dimineaţa.

UPDATE 14:00 - Poliţişti înconjoară case la Bruxelles, în căutarea unor suspecţi în atentatele de la Paris

Zeci de poliţişti belgieni, inclusiv comandouri speciale înarmate, au înconjurat luni case de pe o stradă din cartierul Molenbeek, iar radiodifuzorul public a dezminţit o informaţie potrivit căreia a fost arestat un bărbat căutat în legătură cu atentatele de la Paris, relatează Reuters online.

RTBF a difuzat o dezminţire a unei informaţii publicate de postul privat RTL potrivit căreia Saleh Abdeslam, un francez în vârstă de 26 de ani stabilit în capitala belgiană, a fost arestat.

Poliţia a precizat că operaţiunea are legătură cu atacurile de la Paris.

Potrivit unor jurnalişti Reuters aflaţi la faţa locului, în Molenbeek, se observau puţine mişcări în rândul poliţiştilor. Vehicule blindate se aflau în continuare pe poziţie.

Cartierul sărac Molenbeek, în care locuiesc numeroşi imigranţi musulmani, s-a aflat în centrul anchetei cu privire la atacurile de vineri seara de la Paris, în urma unor informaţii potrivit cărora doi dintre atacatori ar fi locuit în acest cartier.

Potrivit presei, poliţiştii au efectuat operaţiuni majore la Bobigny, o suburbie a Parisului, la Jumont, în apropiere de graniţa Franţei cu Belgia şi la Toulouse, în sudul ţării.

Un suspect-cheie căutat de poliţia franceză este Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, un belgian care ar fi fost implicat în atentate alături de doi fraţi de-ai săi, dintre care unul a fost arestat şi celălalt a murit într-un atac de pe bulevardul Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan.

Salah Abdeslam ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

El a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Poliţia a dat publicităţii fotografia sa, făcând apel la informaţii, dar avertizând în acelaşi timp populaţia să nu intre în contact cu el, întrucât este foarte periculos.

Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Cel de-a treilea frate, Mohammed, a fost arestat în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în timp ce se întorcea de la Paris. Poliţia belgiană a precizat că a efectuat în total şapte arestări.

Unul dintre cei trei atacatori care au murit în Stade de France după ce şi-au detonat centurile explozive a fost identificat drept Bilal Hadfi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care locuia tot în Belgia.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că atacurile de la Paris au fost pregătite de "un grup de indivizi din Belgia", care au "avut complici în Franţa".

Premierul belgian Charles Michel a declarat că autorităţile vor face verificări la Molenbeek, cartier cunoscut ca un adăpost pentru jihadişti. "Am observat că aproape întotdeauna există o legătură cu Molenbeek, că este o problemă uriaşă acolo", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici