Atentatul cu bombă din Italia: Un suspect şi fratele său, interogaţi de anchetatori

Anchetatorii italieni au interogat luni un suspect, care a fost eliberat în cursul serii, şi pe fratele său, în cadrul investigaţiei privind atentatul de sâmbătă de la Brindisi (sud), soldat cu moartea liceenei Melissa Bassi, au declarat surse judiciare citate de presă.

385 afișări
Imaginea articolului Atentatul cu bombă din Italia: Un suspect şi fratele său, interogaţi de anchetatori

Atentatul cu bombă din Italia: Un suspect şi fratele său, interogaţi de anchetatori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt în curs controale privind alibiul" şi ADN-ul suspectului, au afirmat aceste surse. Oficial, Parchetul din Brindisi nu a confirmat nimic. Presa apreciază că suspectul a fost recunoscut datorită imaginilor camerelor de supraveghere instalate în apropierea liceului în faţa căruia a explodat un dispozitiv artizanal confecţionat din trei butelii de gaz.

El a fost localizat în cursul după-amiezii, după ce i se pierduse urma luni dimineaţă. Domiciliul său a fost percheziţionat, iar fratele său a fost dus la Parchet pentru a fi interogat.

Bărbatul a fost audiat în calitate de martor, apoi condus la domiciliu în cursul serii, a declarat o reprezentantă a prefecturii poliţiei, Anna Palmisano.

Suspectul este un bărbat de 45 de ani, care locuia la 200 de metri de locul tragediei şi suferea de acelaşi handicap - avea o mână invalidă şi şchiopăta - ca bărbatul surprins de camerele de supraveghere, potrivit postului de televiziune Sky TG24.

Potrivit imaginilor vizionate de jurnalişti, autorul atentatului i-a privit pe liceeni, inclusiv pe Melissa, coborând dintr-un autobuz care îi aducea din satul lor, Mesagne, situat în apropiere de Brindisi, apoi a apăsat cu mâna neafectată de invaliditate pe o telecomandă, pentru a declanşa bomba.

Atentatul a provocat moartea aproape pe loc a Melissei şi i-a rănit grav pe cinci dintre colegii acesteia.

Peste 10.000 de persoane, între care şi premierul Mario Monti, revenit special de la summitul NATO din Chicago, au asistat luni la funeraliile adolescentei, care s-au desfăşurat în prezenţa mai multor miniştri, a preşedintelui Adunării Naţionale şi a unor primari din toată regiunea.

Conform ziarului Il Sole 24 Ore, anchetatorii au inspectat în special "mediile care gravitează în jurul lumii pedofiliei". Liceul Melissei este specializat în modă şi este frecventat în principal de fete.

"Ceea ce este sigur este că cheia acestei orori, ceea ce a declanşat o asemenea violenţă are legătură cu această şcoală", a declarat un anchetator pentru cotidianul La Repubblica.

Încă de duminică, procurorul din Brindisi Marco Dinapoli declara că privilegiază ideea unui "act izolat", poate cineva aflat "în război cu restul lumii".

Un fost lider al Sacra Corona Unita (SCU), mafia din Puglia (regiunea unde se află Brindisi), a exclus orice responsabilitate. Conform lui Tonino Screti, aceasta este opera unui "dezechilibrat" pentru că mafioţii "nu pun bombe pentru a ucide nevinovaţi".

Depăşindu-şi temerile, elevii de la liceul profesional Morvillo-Falcone au reluat cursurile luni. Ceilalţi cinci liceeni răniţi, unii desfiguraţi de arsuri, lipseau însă. Veronica, iniţial anunţată moartă, s-a trezit după o operaţie de două ore pentru reconstrucţia toracelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici