ATENTATUL din Ankara: Autorităţile turce i-au identificat pe autorii atacului

Autorităţile turce i-au identificat pe cei doi terorişti-kamikaze care au comis atentatele de la Ankara, soldate cu 97 de morţi, unul dintre atacatori fiind fratele unui islamist care a omorât 33 de persoane într-un alt atac, comis în iulie, informează site-ul ziarului Hurriyet.

9729 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Ankara: Autorităţile turce i-au identificat pe autorii atacului

ATENTATUL din Ankara: Autorităţile turce i-au identificat pe autorii atacului

Unul dintre terorişti se numea Yunus Emre Alagöz, membru al unei celule a reţelei teroriste Stat Islamic activă în oraşul Adiyaman. Alagöz era fratele lui Seyh Abdurrahman Alagöz, autorul unui atac sinucigaş comis în oraşul Suruc pe 20 iulie şi soldat cu 33 de morţi.

Al doilea terorist sinucigaş a fost Ömer Deniz Dündar. Tatăl acestuia a declarat că islamistul a mers în Siria în anul 2013, revenind în Turcia după un an.

"Am depus o plângere împotriva fiului meu. Le-am cerut autorităţilor să îl ţină în detenţie, dar a fost eliberat după audieri. După opt luni, a plecat în Siria", a declarat tatăl islamistului.

Cel puţin 97 de oameni au murit în dublul atentat comis sâmbătă în cursul unui protest care se desfăşura la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici