ATENTATUL din Ankara - Premierul Turciei: Reţeaua Stat Islamic, principalul suspect. S-a stabilit cum au ajuns teroriştii sinucigaşi aici

Reţeaua teroristă Stat Islamic este principalul suspect în comiterea dublului atentat de la Ankara, soldat cu cel puţin 97 de morţi, afirmă premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, citat de BBC News online.

4237 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Ankara  - Premierul Turciei: Reţeaua Stat Islamic, principalul suspect. S-a stabilit cum au ajuns teroriştii sinucigaşi aici

ATENTATUL din Ankara - Premierul Turciei: Reţeaua Stat Islamic, principalul suspect. S-a stabilit cum au ajuns teroriştii sinucigaşi aici (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Atentatul nu a fost încă revendicat de niciun grup terorist, iar autorităţile cred că a fost comis de terorişti sinucigaşi.

Cel puţin 97 de oameni au fost ucişi în atentate, conform bilanţului oficial, dar organizatorii mitingului vizat susţin că sunt 128 de morţi.

"În mod clar, avem de-a face cu atacuri sinucigaşe. Efectuăm teste ADN. S-a stabilit cum au ajuns teroriştii sinucigaşi aici. Suntem aproape de un nume, care indică un singur grup", a declarat Davutoglu, indicând că suspecţii sunt reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, organizaţii marxiste, grupuri naţionaliste sau insurgenţii kurzi.

Dublul atentat a fost comis sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Sihhiye din Ankara, unde avea loc un miting organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi de mai multe ONG-uri, pentru a cere încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici