Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova: Cod portocaliu de vânt şi ninsori

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova, unde până luni este în vigoare o avenţionare Cod portocaliu de vânt şi ninsori.

389 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova: Cod portocaliu de vânt şi ninsori

Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova: Cod portocaliu de vânt şi ninsori

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Meteorologic de Stat a emis duminică un cod portocaliu de intensificări ale vântului nord-vestic, cu viteza la rafală de până la 15-20 m/s şi de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Codul este valabil pentru perioada 26 - 27 noiembrie 2023.

Administraţia de Stat a Drumurilor le recomandă tuturor participanţilor la circulaţia rutieră să-şi echipeze mijloacele de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere din Republica Moldova (dotare autoturisme cu anvelope de sezon, funcţionalitate sisteme – iluminare, control temperatură etc).

Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum.

În acest context, Poliţia de Frontieră informează că în prezent este restricţionată circulaţia prin PTF Cahul, în urma opririi temporare a circulaţiei la trecerea frontierei prin PTF Oancea de către autorităţile române, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

La frontiera cu Ucraina se circula cu dificultate prin PTF Palanca din cauza vântului, periodic fiind întreruptă activitatea, iar transportul redirecţionat prin PTF Tudora. Totodată, în PTF Leuşeni-Albiţa au fost impuse restricţii de circulaţie pentru camioane la intrarea în România din cauza ninsorii abundente, iar în PTF Giurgiuleşti-Galaţi deplasarea camioanelor este îngreunată.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost anulate 4 curse spre şi dinspre Republica Turcia. Autorităţile locale recomandă pasagerilor să verifice din timp orarul zborurilor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chişinău: +373 22 260 737 şi +373 22 260 747, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, Consulatul General al României la Bălţi: +373 231 80001; +373 231 80005, Consulatul General al României la Cahul: +373 299 80001; +373 299 80002.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici