Audiere-surpriză vineri în procesul din SUA al lui Dominique Strauss-Kahn

Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, va compărea vineri în faţa justiţiei americane, într-o audiere-surpriză în cursul căreia avocaţii ar putea cere modificarea condiţiilor de eliberare sub supraveghere.

1273 afișări
Imaginea articolului Audiere-surpriză vineri în procesul din SUA al lui Dominique Strauss-Kahn

Audiere-surpriză vineri în procesul din SUA al lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Audierea a fost anunţată joi, deşi următoarea convocare în faţa justiţiei fusese programată iniţial pentru data de 18 iulie.

"Dominique Strauss-Kahn va compărea mâine dimineaţă în faţa tribunalului, la ora 11.30" (vineri, 18.30, ora României), a declarat Erin Duggan, purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance. "Nu va fi furnizat nici un detaliu privind audierea înainte ca acuzatul să ajungă în faţa judecătorului", a adăugat ea.

New York Times a afirmat joi că avocaţii ar putea cere o modificare a condiţiilor eliberării sub supraveghere a lui Strauss-Kahn, care locuieşte într-un apartament de lux din New York, însă nu poate ieşi din casă decât pentru a merge la biroul avocaţilor sau la medic şi poartă echipament electronic de supraveghere.

Fostul director general al FMI a fost reţinut în data de 14 mai, la bordul unui avion care se pregătea să decoleze către Paris, şi este acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a respins acuzaţiile la 6 iunie, deschizând astfel calea către începerea unui proces.

New York Times a afirmat vineri că anchetatorii pun sub semnul întrebării credibilitatea cameristei, iar Liberation a scris că apărarea ar putea încerca să conteste legalitatea identificării lui Strauss-Kahn de către victimă, în condiţiile în care aceasta avusese deja ocazia să-l vadă pe fostul director FMI de mai multe ori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici