Augusto Pinochet avea o avere de 21 de milioane de dolari

Dictatorul chilian Augusto Pinochet a strâns o avere de 21 de milioane de dolari americani, din care mai puţin de 10 la sută provine din salariul său, potrivit unui studiu cerut de Curtea Supremă din Chile, relatează The Independent on Sunday, în ediţia electronică.

26 afișări
Imaginea articolului Augusto Pinochet avea o avere de 21 de milioane de dolari

Augusto Pinochet avea o avere de 21 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La momentul morţii, în 2006, Pinochet era investigat pentru evaziune fiscală şi abuzuri asupra drepturilor omului, în perioada în care era liderul militar al ţării (în anii '70 şi '80).

Peste 3.000 de persoane ar fu fost ucise de forţele de securitate în epoca lui Pinochet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici