Australia anunţă că expulzează doi diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Australia a anunţat, marţi, că va expulza doi diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei şi în semn de solidaritate cu Guvernul de la Londra, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

1121 afișări
Imaginea articolului Australia anunţă că expulzează doi diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Australia anunţă că expulzează doi diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Premierul australian Malcolm Turnbull a precizat că cei doi diplomaţi ruşi vizaţi de această decizie au la dispoziţie şapte zile pentru a părăsi Australia.

”Este prima utilizare ofensivă a armelor chimice în Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Turnbull.

Premierul australian a precizat că atacul neurotoxic a fost un gest ”nesăbuit şi comis în mod deliberat” de Rusia, iar acest act reprezintă o ameninţare pentru securitatea globală şi încalcă regulile privind utilizarea armelor chimice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici