Australia, cuprinsă de un val de căldură. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetaţie

  • Australia este cuprinsă de un val de căldură, cu temperaturi de 46 grade Celsius în unele zone.
  • Pompierii se luptă cu incendiile de vegetaţie care au izbucnit în mai multe state.
180 afișări
Imaginea articolului Australia, cuprinsă de un val de căldură. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetaţie

În New South Wales, cel mai populat stat australian, peste 50 de incendii ardeau sâmbătă. Peste 700 de pompieri intervin în tot statul pentru a lupta împotriva flăcărilor, relatează Reuters.

Alerte de caniculă şi avertismente de incendiu sunt, de asemenea, în vigoare pentru părţi din Australia de Vest şi Teritoriul de Nord, în timp ce în Australia de Sud sunt prognozate condiţii de caniculă.

Vremea caldă creşte riscul de incendii de vegetaţie într-un sezon de incendii deja cu risc ridicat, pe fondul El Nino, asociat de obicei cu evenimente extreme precum incendii de vegetaţie, cicloane şi secete.

În oraşul Fitzroy Crossing, situat în îndepărtata Australie de Vest, s-a prognozat pentru sâmbătă o temperatură maximă de 46 de grade Celsius, cu peste cinci grade peste media maximelor din decembrie, potrivit datelor meteorologilor.

Autorităţile au avertizat cu privire la un sezon de incendii de vegetaţie cu risc ridicat în această vară australiană, după două sezoane liniştite în comparaţie cu incendiile din "vara neagră" 2019-2020, care au distrus o suprafaţă de mărimea Turciei şi au ucis 33 de persoane.

Între timp, în Queensland, fostul ciclon tropical Jasper, care a străbătut săptămâna aceasta nord-estul statului, va aduce ploi abundente şi posibile inundaţii în zonele din apropierea oraşului turistic Cairns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici