Australia investighează două decese survenite după vaccinare

Autorităţile din Australia anchetează cazurile a doi bărbaţi, care au decedat după ce s-au vaccinat. Australia a autorizat utilizarea vaccinurilor de la AstraZeneca şi Pfizer.

1516 afișări
Imaginea articolului Australia investighează două decese survenite după vaccinare

Cele două decese survenite după vaccinare aduc noi îngrijorări, în condiţiile în care Australia încearcă să accelereze ritmul programului de imunizare, conform Reuters.

„Toate decesele care au apărut după vaccinare sunt revizuite, pentru a evalua măsura în care vaccinul ar fi putut contribui", a declarat joi Autoritatea de reglementare independentă a medicamentelor din Australia, Administraţia Bunurilor Terapeutice (TGA).

Doi bărbaţi au murit în cel mai populat stat al ţării, New South Wales (NSW), la câteva zile după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu mai multe afecţiuni de sănătate, a murit la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca, a relatat Seven News.

De asemenea, un bărbat de 55 de ani a murit la opt zile după ce s-a vaccinat, conform unui ziar regional din Tamworth, NSW, citând familia acestuia.

Mecanismul de imunizare al Australiei include vaccinuri AstraZeneca şi Pfizer, dar la începutul acestei luni autorităţile au abandonat obiectivul de a vaccina cei 26 de milioane de locuitori până la sfârşitul anului 2021, după ce au găsit posibile legături între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge.

Australia a recomandat ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat numai persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

În urmă cu două săptămâni, Australia raporta primul deces asociat cheagurilor de sânge legate de vaccinul AstraZeneca. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani.

Australia a trecut relativ uşor peste criza COVID-19, cu puţin peste 29.700 de cazuri şi 910 decese de la începutul pandemiei, dar campania de vaccinare se loveşte de mai multe obstacole.

Peste 2 milioane de doze totale de vaccin au fost administrate începând de marţi, departe de cele 4 milioane setate până la sfârşitul lunii martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici