Australia şi Olanda acuză Rusia pentru doborârea avionului malaiezian MH17

Australia şi Olanda au acuzat în mod oficial Rusia că ar fi implicată direct în doborârea avionului malaiezian MH17 în 2014, după ce anchetatorii au găsit dovezi care sugerau că avionul ar fi fost doborât de un sistem de rachete folosit de armata rusă, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1358 afișări
Imaginea articolului Australia şi Olanda acuză Rusia pentru doborârea avionului malaiezian MH17

Australia şi Olanda acuză Rusia pentru doborârea avionului malaezian MH17

Acuzaţiile au fost făcute vineri de ministrul australian de Externe Julie Bishop şi de guvernul olandez.

Într-un raport publicat joi, anchetatorii internaţionali afirmau că sistemul BUK, care a cauzat prăbuşirea avionului MH17, aparţinea armatei Rusiei.

"Bazându-ne pe aceste dovezi, singura concluzie pe care o putem avea este că Rusia este direct implicată", a declarat Bishop reporterilor de la Canberra.

"Australia şi Olanda au anunţat Federaţia Rusă că este acuzată de doborârea avionului MH17", a afirmat oficialul australian, adăugând că ambele guverne au cerut Rusiei să deschidă un dialog privind circumstanţele incidentului.

Avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict la data de 17 iulie 2014. Toţi cei 298 de persoane care se aflau la bord au murit în urma incidentului.

"Olanda şi Australia sunt acum convinse că Rusia este responsabilă pentru utilizarea sistemului BUK în doborârea avionului MH17. Guvernul va lua măsurile necesare pentru a trage Rusia la răspundere", a declarat ministrul olandez de Externe, Stef Blok.

Bishop şi Blok au anunţat că ambele guverne au cerut Rusiei să găsească o soluţie pentru "a justifica suferinţa şi pagubele cauzate".

Atât guvernul olandez, cât şi cel australian au anunţat că acest caz ar putea fi prezentat într-un tribunal internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici