Australia solicită la ONU adoptarea unui proiect de rezoluţie cu privire la avionul prăbuşit

Australia le-a propus partenerilor săi din Consiliul de Securitate ONU să adopte o rezoluţie prin care să ceară separatiştilor proruşi un acces liber şi în siguranţă la locul accidentului avionului malaysian, care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, potrivit unor diplomaţi.

288 afișări
Imaginea articolului Australia solicită la ONU adoptarea unui proiect de rezoluţie cu privire la avionul prăbuşit

Australia solicită la ONU adoptarea unui proiect de rezoluţie cu privire la avionul prăbuşit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Proiectul de rezoluţie australian cere "ţărilor şi protagoniştilor din regiune" - între care Rusia - să colaboreze pe deplin la "o anchetă internaţională completă, minuţioasă şi independentă".

Textul "condamnă în termenii cei mai duri posibili tirul care a doborât" avionul şi cere ca responsabilii să dea socoteală.

Australia a pierdut 28 de cetăţeni în această catastrofă, soldată cu 298 de morţi în total.

Potrivit proiectului de rezoluţie, care ar urma să fie supus la vot luni, Consiliul "cere ca grupările armate care controlează zona (...) să permită un acces total, fără restricţii şi în siguranţă" la locul prăbuşirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici