Australienii vor sprijini Taiwanul în cazul unei invazii chineze

Un sondaj al Institutului Lowy arată că australienii ar fi dispuşi să răspundă la un atac chinez asupra Taiwanului cu sancţiuni economice, livrări de arme sau folosirea marinei pentru a preveni un blocadă, dar nu ar susţine trimiterea de trupe.

Urmărește
3575 afișări
Imaginea articolului Australienii vor sprijini Taiwanul în cazul unei invazii chineze

Canberra se opune oricărei încercări unilaterale de a schimba statutul quo în Taiwan, în timp ce Statele Unite au adoptat o politică de „ambiguitate strategică” privind o posibilă intervenţie militară în cazul unui atac asupra insulei, pe care Beijingul nu l-a exclus.

Premierul Anthony Albanese a declarat că Australia susţine dialogul între Statele Unite şi China, deoarece un conflict în Strâmtoarea Taiwanului ar fi „devastator pentru lume”.

Sondajul a constatat că 82% dintre cei chestionaţi au sprijinit alianţa de securitate cu SUA, deşi trei sferturi cred că asta înseamnă că Australia ar fi implicată într-un război în Asia.

Perspectiva unui conflict militar între Statele Unite şi China peste Taiwan a fost văzută ca o „ameninţare critică” de 64% dintre australienii chestionaţi, îngrijorând de două ori mai mulţi oameni decât acum doi ani. Cea mai mare ameninţare citată, de 68% dintre respondenţi, a fost atacurile cibernetice din partea altor ţări, arată Reuters. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici