Austria va organiza alegeri parlamentare anticipate după demiterea guvernului Sebastian Kurz

Alegerile parlamentare anticipate din Austria vor avea loc în data de 29 septembrie, a anunţat miercuri cancelarul austriac Brigitte Bierlein, numită în funcţie după demiterea Guvernului Sebastian Kurz, în contextul crizei politice generate de un scandal de corupţie, relatează Reuters.

194 afișări
Imaginea articolului Austria va organiza alegeri parlamentare anticipate după demiterea guvernului Sebastian Kurz

Austria va organiza alegeri parlamentare anticipate după demiterea guvernului Sebastian Kurz

Cancelarul austriac a anunţat că data de 29 septembrie este prima zi în care ar fi putut fi organizate alegerile, după ce vechiul Parlament a fost dizolvat luna trecută.

Guvernul condus de cancelarul Sebastian Kurz a fost demis prin moţiune de cenzură în data de 27 mai, în urma unei crize politice generate de un scandal de corupţie.

Guvernul lui Kurz era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care era implicat vicecancelarul Hainz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat în luna mai organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici