Autoarea falsului interviu cu Michael Schumacher a fost concediată

„Acest articol înşelător nu ar fi trebuit să apară niciodată. Nu îndeplineşte în niciun fel standardele de jurnalism pe care noi şi cititorii noştri le aşteptăm de la un grup precum Funke”, scriu nemţii, referitor la aşa-zisul interviu luat de jurnalistul publicaţiei fostului mare pilot folosind inteligenţa artificială.

773 afișări
Imaginea articolului Autoarea falsului interviu cu Michael Schumacher a fost concediată

Autorul falsului interviu cu Michael Schumacher a fost concediat

Anne Hoffmann, redactor-şef al revistei germane Die Aktuelle care publicase un interviu fals cu Michael Schumacher realizat cu inteligenţă artificială, a fost concediată, a anunţat de grupul media Funke.

„Acest articol înşelător nu ar fi trebuit să apară niciodată. Nu corespunde în nici un fel standardelor de jurnalism pe care noi şi cititorii noştri le aşteptăm de la un grup ca Funke", a declarat Bianca Pohlmann, directorul revistelor grupului Funke, într-un comunicat. 4

„Redactorul-şef al revistei Die Aktuelle, Anne Hoffmann, care şi-a asumat responsabilitatea jurnalistică pentru reviste din 2009, este eliberată din funcţii de sâmbătă”, adaugă el.

Pohlmann şi-a cerut scuze familiei pilotului german de Formula 1. Revista se lăuda că a obţinut un interviu cu Michael Schumacher, primul de la accidentul său la schi şi de la accidentarea gravă la cap suferită la sfârşitul anului 2013, în Alpii francezi.

Miercuri, revista publicase „interviul” şi dezvăluia că acesta a fost generat de inteligenţa artificială. Articolul conţinea citate atribuite lui Schumacher, referindu-se la viaţa sa de familie după accident şi la starea sa de sănătate.

După această apariţie, familia lui Schumi şi-a anunţat intenţia de a depune plângere. Familia lui Michael Schumacher, acum în vârstă de 54 de ani, protejează confidenţialitatea fostului campion.

El nu a mai fost văzut în public de la accident. De atunci, aproape nicio informaţie nu s-a scurs despre starea lui de sănătate. Cel mai titrat campion din istoria F1, cu 7 titluri mondiale, a plecat din spital la şase luni de la accident şi fusese o vreme internat în vila familiei din Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici