Autoritatea Palestiniană consideră că Rusia ar putea acţiona ca un mediator internaţional, în detrimentul SUA

Autoritatea Palestiniană consideră că Rusia ar putea acţiona ca un mediator la nivel internaţional în raport cu alte state, în detrimentul Statelor Unite, a declarat luni Nabil Shaath, emisar al preşedintelui palestinian Mahmud Abbas, relatează site-ul agenţiei Tass.

415 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană consideră că Rusia ar putea acţiona ca un mediator internaţional, în detrimentul SUA

Autoritatea Palestiniană consideră că Rusia ar putea acţiona ca un mediator internaţional, nu SUA

Înaltul oficial palestinian a lăudat Rusia pentru responsabilităţile asumate cu scopul de a soluţiona conflictele din Orientul Mijlociu, adăugând că Mahmud Abbas nu intenţionează să coopereze cu SUA în privinţa procesului de pace din regiune.

"Am dori ca Rusia să fie o punte de legătură cu întreaga lume, nu numai cu SUA. Rusia a fost întotdeauna un partener şi un prieten şi a dorit întotdeauna să soluţioneze problemele din Orientul Mijlociu. Dar nu vrem să construim o legătură cu SUA. Am dori să avem un nou format de negocieri, în care SUA să fie doar unul dintre participanţi, nu principalul actor", a spus Shaath.

Tensiunile între israelieni şi palestinieni s-au amplificat de când preşedintele SUA, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, o decizie condamnată dur de Autoritatea Palestiniană, de ţările arabe şi musulmane, de Adunarea Generală ONU şi de Uniunea Europeană.

În 2017, Rusia a exprimat preocupare pentru stagnarea procesului de pace israelo-palestinian, reiterând susţinerea pentru soluţia coexistenţei a două state, anunţând recunoaşterea Ierusalimului de Vest capitală a Israelului şi propunând Ierusalimul de Est drept capitală a viitorului stat palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici