Autorităţile americane caută 13 pachete expediate din Yemen

Autorităţile americane urmăresc 13 pachete trimise din Yemen, după ce două colete suspecte au fost găsite la Dubai şi în Marea Britanie, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, relatează CNN.

13 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane caută 13 pachete expediate din Yemen

Autorităţile americane caută 13 pachete expediate din Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unele dintre ele au fost găsite, iar verificarea lor nu arată că ar fi o ameninţare, a declarat sursa citată. Nu există informaţii precise că celelalte pachete sunt o ameninţare sau că acestea sunt în Statele Unite, a declarat sursa citată, dar autorităţile vor să le verifice, ca măsură de precauţie.

Un diplomat din Yemen a declarat că Guvernul său a deschis o investigaţie la scară mare asupra incidentului dar este prea devreme pentru a face speculaţii sau a trage concluzii.

Anchetatorii urmăresc "o posibilă legătură cu terorismul", a afirmat un oficial american.

Complotul ar putea fi o repetiţie pentru a testa securitatea occidentală, a declarat un alt oficial pentru CNN.

Consilierul pentru Securitate Internă, John Brennan, a cerut însă prudenţă în privinţa acestei teorii. "Un exerciţiu tradiţional este ceva ce nu foloseşte în mod necesar materiale explozive. Acestea fiind spuse, nu ştiu care a fost scopul în acest moment", a declarat el.

Departamentul pentru Securitate Internă a declarat că "a luat o serie de măsuri pentru a spori securitatea", inclusiv "intensificarea verificării avioanelor cargo şi securitate sporită pe aeroporturi".

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a declarat că au fost găsite şase pachete trimise din Yemen la bordul celor două avioane UPS din Philadelphia. Echipele speciale folosesc echipament mobil pentru a verifica pachetele de materiale biologice, radioactive sau chimice, a precizat sursa citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici