Autorităţile din Catalonia ar putea prelua imediat controlul asupra frontierelor regiunii dacă populaţia votează pentru independenţă

Autorităţile catalane vor prelua controlul asupra frontierelor regiunii imediat după referendumul privind independenţa în cazul în care populaţia votează pentru separarea de Spania, au anunţat mai mulţi parlamentari catalani, potrivit site-ului postului France 24.

2511 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Catalonia ar putea prelua imediat controlul asupra frontierelor regiunii dacă populaţia votează pentru independenţă

Autorităţile din Catalonia ar putea prelua imediat controlul asupra frontierelor regiunii dacă populaţia votează independenţă

Parlamentarii coaliţiei pro-independenţă din Legislativul Cataloniei au dat publicităţii un proiect de lege care stabileşte etapele procesului de separare de Spania.

Printre altele, proiectul de lege prevede că în cazul victoriei taberei pro- independenţă, "Catalonia are toate drepturile suverane … în ceea ce priveşte platforma continentală şi zona economică exclusivă proprie".

Referendumul este programat să se desfăşoare pe data de 1 octombrie. Cel mai recent sondaj guvernamental arată că 41% din catalani sunt în favoarea independenţei, iar 49% împotrivă.

Autorităţile de la Madrid se opun organizării referendumului, considerând această acţiune drept o ameninţare la adresa unităţii Spaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici