Autorităţile din Iran au condamnat-o la închisoare pe fiica fostului preşedinte iranian

Sentinţa nu este definitivă, iar autorităţile nu au dezvăluit de ce a fost pedepsită cunoscuta activistă din Iran.

382 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Iran au condamnat-o la închisoare pe fiica fostului preşedinte iranian

Autorităţile din Iran au condamnat-o la închisoare pe fiica fostului preşedinte iranian

Faezeh Hashemi, fiica fostului preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani, a fost condamnată la cinci ani de închisoare, a anunţat marţi avocatul ei, potrivit Reuters. Avocatul nu a oferit detalii despre acuzaţii.

Anul trecut, procurorul general al Teheranului a pus-o sub acuzare pe Hashemi pentru „propagandă împotriva sistemului", potrivit agenţiei semioficiale de presă ISNA.

În septembrie, presa de stat a relatat că Hashemi a fost arestată pentru „incitare la revolte" la Teheran, în timpul protestelor declanşate de moartea unei tinere kurde în custodia poliţiei. Demonstraţiile au reprezentat una dintre cele mai mari provocări pentru conducătorii clerici ai Iranului de la revoluţia din 1979.

„În urma arestării doamnei Faezeh Hashemi, aceasta a fost condamnată la cinci ani de închisoare, dar sentinţa nu este definitivă", a scris avocatul apărării Neda Shams pe contul său de Twitter.

În 2012, Faezeh Hashemi a fost condamnată la închisoare şi i s-a interzis să desfăşoare activităţi politice pentru „propagandă împotriva statului". Tatăl ei a murit în 2017. El a fost unul dintre fondatorii Republicii Islamice şi în calitate de preşedinte a militat pentru liberalizarea economiei şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu occidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
condamnare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici