Autorităţile din Kosovo speră să închie un acord cu Serbia până în primăvară

Ministrul de Externe din Kosovo, Enver Hoxhaj, a declarat marţi că speră să încheie un acord cu autorităţile din Serbia cel târziu în primăvara anului viitor, condiţie esenţială pentru ambele ţări pentru a adera la Uniunea Europană, relatează Reuters.

320 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Kosovo speră să închie un acord cu Serbia până în primăvară

Autorităţile din Kosovo speră să închie un acord cu Serbia până în primăvară

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în anul 2008, dar autorităţile din Serbia nu au recunoscut nici până acum suveranitatea statului şi relaţiile bilaterale au rămas tensionate.

Autorităţile de la Belgran şi Pristina au decis în anul 2013 să înceapă dialogul, dar nu au făcut un progres semnificativ.

„Cred că acordul va fi semnat până la finalul anului sau cel târziu în primăvara viitoare”, a declarat ministrul de Externe, adăugând că Kosovo va semna doar un acord care include recunoaşterea sa ca stat.

Acesta a adăugat că „preşedintele sârb Aleksanda Vucic este ultima persoană din Serbia în care avem încredere”.

Ministrul şi-a exprimat însă speranţa că în timpul negocierilor va fi construită o încredere comună.

„Nu ştim momentan cum va arăta acordul, este prea devreme, suntem în faza iniţială a negocierilor”, a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici