Autorităţile din New York sunt în alertă maximă cu ocazia Adunării Generale a ONU

Autorităţile din New York sunt în alertă maximă în condiţiile în care lideri internaţionali au început să sosească pentru Adunarea Generală a ONU.

409 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din New York sunt în alertă maximă cu ocazia Adunării Generale a ONU

Autorităţile din New York sunt în alertă maximă cu ocazia Adunării Generale a ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Financial Times, securitatea în oraş a fost sporită după ce agenţiile de spionaj au primit informaţii despre ameninţări "specifice şi credibile" privind un atac terorist plănuit cu ocazia împlinirii a zece ani de la atentatele din 11 septembrie. Măsurile au fost intensificate săptămâna aceasta din cauza Adunării Generale (AG) a ONU, care coincide cu Clinton Global Initiative, summitul caritabil al fostului preşedinte american Bill Clinton, care atrage celebrităţi, oameni de afaceri şi directori de organizaţii non-profit.

Poliţia din New York (NYPD) a anunţat că lucrează cu Secret Service şi cu Departamentul de Stat pentru a asigura protecţia a 130 de şefi de stat şi a coordona 220 de convoaie oficiale.

Hotelurile din centru, inclusiv Waldorf-Astoria şi Intercontinental-The Barclay, au sporit măsurile de securitate pentru oaspeţii importanţi, instalând bariere de beton pe trotuare şi străzi.

"Cea mai recentă ameninţare nu a fost rezolvată şi încă mai sunt întrebări", a declarat Paul Browne, comisar adjunct în NYPD. "Săptămâna viitoare, securitatea va creşte din nou, din cauza AG ONU, în special în apropierea sediului ONU şi a hotelurilor unde vor sta şefii de stat. Dar nimic nu a indicat până acum că AG ONU este ţinta unei ameninţări", a adăugat el.

Printre măsurile luate în fiecare an se numără suplimentarea numărului de ofiţeri pe teren, benzi de circulaţie speciale, convoaie consolidate şi scafandri care caută explozibil în East River. Ar putea fi implementate şi alte măsuri, precum puncte de control auto şi verificarea mai frecventă a bagajelor pentru călătorii cu metroul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici