Autorităţile din Sri Lanka admit că au IGNORAT avertismentele primite înaintea atentatelor din duminica Paştelui catolic

Autorităţile din Sri Lanka admit că nu au ţinut seama de multiplele avertismente primite din partea agenţiilor de informaţii internaţionale înaintea atacurilor teroriste din duminica Paştelui catolic, care s-au soldat cu aproximativ 290 de morţi, a declarat luni ministrul sănătăţii, relatează CNN.

1761 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Sri Lanka admit că au IGNORAT avertismentele primite înaintea atentatelor din duminica Paştelui catolic

Autorităţile din Sri Lanka admit că nu au luat în seamă avertismentele primite inaintea atentatelor

"Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informaţi", a declarat ministrul Rajitha Senaratne.

Anterior, premierul Ranil Wickremesinghe a afirmat că Poliţia fusese avertizată cu cel puţin 10 zile înainte.

"La data de 9 aprilie, şeful serviciilor de informaţii a scris o scrisoare, iar în acea scrisoare erau trecute multe denumiri de grupări teroriste. Premierul nu a fost informat cu privire la existenţa acestei scrisori", a adăugat Senaratne.

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat că 290 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor câtorva sute, potrivit reprezentanţilor Guvernului din Sri Lanka, relatează Le Figaro.

Atentatele coordonate din duminica Paştelui care au lovit mai multe biserici şi hoteluri, au fost comise de şapte atacatori sinucigaşi care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunţat luni un oficial guvernamental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici