Autorităţile din Taiwan extind serviciul militar obligatoriu la un an

Autorităţile din Taiwan au decis să extindă serviciul militar obligatoriu de la patru luni la un an, a declarat preşedintele Tsai Ing-wen, potrivit BBC.

236 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Taiwan extind serviciul militar obligatoriu la un an

Autorităţile din Taiwan extind serviciul militar obligatoriu la un an

Decizia vine pe fondul tensiunilor tot mai mari cu China. Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedinta Tsai Ing-wen a anunţat noi planuri de consolidare a apărării Taiwanului în cazul unui atac din partea Beijingului.

Ea a mai spus că recruţii vor fi supuşi unei pregătiri mai intense, împrumutând unele elemente de la americani şi de la alte armate avansate. Tsai a adăugat că actualul sistem de apărare al insulei este inadecvat pentru a face faţă unei agresiuni din partea Chinei, care are una dintre cele mai mari armate din lume.

Armata taiwaneză s-a micşorat de la începutul anilor 1990, când toţi bărbaţii cu vârsta de peste 18 ani trebuiau să servească în armată timp de până la trei ani. În următoarele decenii, serviciul a fost scurtat la un an şi 10 luni, înainte de a fi redus şi mai mult la patru luni. Noua regulă va intra în vigoare în ianuarie 2024, în aceeaşi lună în care Taiwanul îşi va alege următorul preşedinte.

„Aceasta este o decizie extrem de dificilă, dar, în calitate de preşedinte, ca şef al forţelor militare, este datoria mea inevitabilă să apăr interesele naţionale şi modul nostru de viaţă democratic. Nimeni nu doreşte război, Taiwanul şi poporul taiwanez sunt la fel, iar comunitatea internaţională este la fel", a spus ea, adăugând că „agresiunea militară a Chinei a devenit din ce în ce mai evidentă după jocul său de război din august".

Tensiunile dintre Taipei şi Beijing au crescut vertiginos în august, după o vizită pe insulă a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Beijingul a răspuns prin organizarea celor mai mari exerciţii militare din istorie în mările din jurul Taiwanului. Taipei a calificat aceste exerciţii drept „extrem de provocatoare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici