Autorităţile franceze anunţă că există indicii privind radicalizarea autorului atacului de la Paris

Procurorul care se ocupă de ancheta referitoare la atacul produs joi la o secţie de Poliţie din capitala Franţei, Paris, a declarat că au fost identificate indicii potrivit cărora a existat o „radicalizare latentă” a atacatorului, potrivit Reuters.

750 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze anunţă că există indicii privind radicalizarea autorului atacului de la Paris

Autorităţile franceze anunţă că există indicii privind radicalizarea autorului atacului de la Paris

Bărbatul a atacat joi, cu un cuţit, mai mulţi poliţişti în interiorul unei secţii de Poliţie. Patru persoane au decedat şi cel puţin una a fost rănită în timpul atacului, iar atacatorul a fost ucis de către alţi poliţişti aflaţi la faţa locului.

Francois Ricard, procurorul de caz, a declarat că există indicii potrivit cărora atacul a fost premeditat, iar printre aceste indicii se numără şi natura rănilor suferite de către una dintre victime. Procurorul a mai informat că atacatorul îşi exprimase în trecut dorinţa de a muri.

„Radicalizarea latentă” şi mesajele cu caracter religios pe care atacatorul le-a transmis soţiei sale cu puţin timp înaintea atacului sunt factori luaţi în considerare în anchetă, a declarat Ricard.

De asemenea, ancheta a scos la iveală legături ale atacatorului cu mai multe persoane care, cel mai probabil, sunt membre ale unei mişcări islamiste.

Atacatorul, în vârstă de 45 de ani, a fost identificat de către autorităţi ca fiind Mickael H.

Oficialii de la Paris nu au anunţat în mod clar că atacul este tratat ca fiind un incident terorist, însă Reuters notează că faptul că acesta este anchetat de către Parchetul Naţional Antiterorist este un indiciu că autorităţile iau în considerare această ipoteză.

Taguri:
franţa,
poliţie,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici