Autorităţile franceze se asociază cu AirBnB pentru a caza personalul medical

  • Asociere spectaculoasă între guvernul francez şi un gigant privat american
  • Locuinţe gratuite pentru personalul medical, în apropierea locului de muncă
  • 1.500 oferte în mai puţin de două ore
361 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze se asociază cu AirBnB pentru a caza personalul medical

Autorităţile franceze se asociază cu AirBnB pentru a caza personalul medical

”Cadru medical - în spital sau cămin de bătrâni - sau asistent social, trăind la douăzeci de kilometri de locul de muncă, caut cazare pentru un minim de cinci nopţi consecutive.” În cazul în care cei care luptă cu epidemia ar pune un anunţ la mica publicitate, cam aşa ar arăta.
 
Abordat de ministrul oraşului şi locuinţelor, gigantul american tocmai a activat on-line "Appartsolidaire", un site pentru personalul medical şi asistenţii sociali. 
 
Airbnb a fost solicitat vinerea trecută, site-ul era deja online marţi după-amiza. "O propunere a fost trimisă în această dimineaţă către sute de mii de membri ai site-ului, oferindu-le de a pune la dispoziţie gratuit locuinţe disponibile", a declarat ministrul Julien Denormandie. ”Diverse alte platforme de rezervări în regim hotelier au luat legătura cu noi pentru a sprijini această iniţiativă", a declarat Airbnb France pentru La Tribune.
 
"Zeci de persoane" se vor asigura de profilul socio-profesional al utilizatorilor. "În ceea ce priveşte controalele, doar aplicaţiile trimise printr-un formular dedicat, care au fost confirmate de echipe, vor putea rezerva cazare", a declarat gigantul american. "În timpul rezervării, gazdele vor putea, dacă doresc, să solicite lucrătorilor din domeniul sănătăţii să-şi certifice calitatea, trimiţând o fotografie a cardului lor profesional de sănătate prin poştă sau prin prezentarea oricărei alte dovezi adecvate." Odată verificările efectuate, formularul dedicat solicită prenumele, numele, adresa, codul poştal, numărul de mobil, locul de muncă - medic, asistent medical, tehnician spital, asistent medical, asistent social în adăpost de urgenţă - precum şi numele structura, oraşul şi codul poştal al structurii. Asta nu e tot. Chiar înainte de întrebarea cu privire la numărul de nopţi, solicitantul trebuie să confirme că timpul său de călătorie între casă şi "locul de exerciţiu" este "mai lung" de treizeci de minute. În mod similar, înainte de "certificarea acurateţei" tuturor acestor, el trebuie să precizeze numele angajatorului său, numărul de telefon şi adresa de e-mail. 
 
Pe de altă parte, guvernul francez nu îşi stabileşte - pentru moment cel puţin - ţinte numerice. "Este foarte complicat. Vom aştepta repatrierile", a declarat ministrul Oraşului şi Locuinţelor. "Toate acestea sunt lucruri cu totul noi. Nu pot face nicio predicţie." La 100 de minute după activarea site-ului, Airbnb France a raportat că 1.500 de case erau deja disponibile şi că 100 de persoane făcuseră deja solicitări. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici