Autorităţile investighează scurgerile de petrol care au afectat plajele de nord-estul Braziliei

Forţele navale braziliene şi compania petrolieră controlată de stat Petroleo Brasileiro SA au concluzionat după ce au investigat o scurgere de petrol de-a lungul coastei de nord-est a ţării că ţiţeiul nu a fost produs în Brazilia, potrivit Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului Autorităţile investighează scurgerile de petrol care au afectat plajele de nord-estul Braziliei

Autorităţile investighează scurgerile de petrol care au afectat plajele de nord-estul Braziliei

Agenţia de mediu din Brazilia, Ibama, a anunţat joi printr-un comunicat, că investighează deversarea de petrol pe mai multe plaje din unele state de nord-est, începând cu 2 septembrie.

Petrobras, aşa cum este cunoscută compania petrolieră din Brazilia, a informat miercuri că petrolul deversat nu a fost produs în ţară, fără a da detalii. Compania a adăugat că aproximativ 100 de angajaţi Petrobras a contribuit totuşi, la eforturile de curăţare a plajelor.

Au fost afectate plajele din statele Rio Grande do Norte, Maranhao, Ceara, Paraiba, Pernambuco, Alagoas şi Sergipe. Nord-estul Braziliei găzduieşte unele dintre cele mai frumoase plaje din ţară, o destinaţie turistică de top pentru brazilieni.

Unele ţestoase marine au fost contaminate cu petrol. Acestea au fost salvate în viaţă în statul Rio Grande do Norte şi trimise la centre de reabilitare. Alte animale au fost găsite moarte, a transmis agenţia de mediu, fără a dezvălui despre ce specii este vorba şi nici care este numărul lor.

Taguri:
brazilia,
mediu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici