Autorităţile irlandeze au început repatrierea romilor din tabăra improvizată

Şapte dintre cei 63 de romi din grupul instalat în apropierea unei intersecţii de pe autostrada M50 din Irlanda au fost îmbarcaţi marţi seară la bordul unei curse către România, relatează cotidianul The Irish Independent în ediţia electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Autorităţile irlandeze au început repatrierea romilor din tabăra improvizată

Autorităţile irlandeze au început repatrierea romilor din tabăra improvizată

Ceilalţi membri ai grupului de români de etnie romă care au acceptat voluntar să părăsească tabăra improvizată în apropierea unei intersecţii de pe autostrada M50 din Irlanda urmează să fie repatriaţi, miercuri, în România, la bordul unei curse aeriene, toate costurile fiind suportate de statul irlandez.

Circa 38 de romi, dintre care 15 copii, au refuzat să părăsească tabăra şi au la dispoziţie două săptămâni pentru a justifica decizia lor de a rămâne în faţa ministrului Justiţiei, Brian Lenihan. Una dintre familiile de romi intenţionează să atace, vineri, la Curtea Supremă, decizia de deportare adoptată de Ministerul Justiţiei, potrivit The Irish Examiner. Una dintre femei, mamă a unui copil de şase luni, va demara, de asemenea, acţiuni legale împotriva Serviciului de Sănătate Publică (HSE) la Curtea Supremă pentru a beneficia de serviciile de asistenţă familială, precizează sursa citată. Copilul, unul dintre cei trei luaţi în grijă de reprezentanţii HSE, a fost returnat mamei sale, săptămâna trecută. HSE a anunţat că ceilalţi doi copii, în vârstă de 14 şi, respectiv, patru ani vor reveni cât mai curând în cadrul familiilor lor.

Directorul Comitetului Naţional Consultativ pe probeleme de Rasism şi Interculturalism, Philip Watt, a declarat că Irlanda şi alte state europene ar trebui să exercite presiuni asupra României pentru a asigura comunităţii rome resursele necesare pentru a îmbunătăţi situaţia etniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici