Autorităţile israeliene au avizat un nou proiect de colonizare la periferia Ierusalimului

Autorităţile israeliene au avizat, marţi, un plan privind construirea a mii de locuinţe într-o zonă disputată situată la periferia sudică a oraşului Ierusalim, informează cotidianul The Times of Israel.

243 afișări
Imaginea articolului Autorităţile israeliene au avizat un nou proiect de colonizare la periferia Ierusalimului

Autorităţile israeliene au avizat un nou proiect de colonizare la periferia Ierusalimului

Comisia pentru Planificare din Ierusalim a aprobat un plan care prevede construirea a 14.000 de locuinţe în zona denumită "Apeductul Inferior", situată la periferia sudică a Ierusalimului, în apropiere de Betleem.

Noua colonie israeliană ar traversa Linia Verde stabilită de Naţiunile Unite şi ar face legătura între comunităţile evreieşti Givat Hamatos şi Har Homa. Noua comunitate israeliană ar bloca tranzitul direct între cartierele palestiniene Beit Safafa şi Sur Baher, inclusiv continuitatea între zone palestiniene din Ierusalimul de Est şi Betleem.

Noul plan riscă să blocheze potenţiala implementare a soluţiei coexistenţei celor două state, israelian şi palestinian.

Primarul israelian al Ierusalimului, Moshe Lion, afirmă că noul plan este necesar pentru extinderea spaţiilor locative.

Autoritatea Palestiniană condamnă ferm activităţile israeliene de colonizare, avertizând că acestea afectează perspectivele relansării procesului de pace.

Uniunea Europeană a condamnat vehement, într-un raport publicat săptămâna trecută, continuarea de către Israel a activităţilor de colonizare în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, avertizând că aceste acţiuni au efecte "grave" asupra relaţiilor cu palestinienii şi asupra soluţiei coexistenţei a două state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici