Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori, aceştia fiind suspectaţi că ar fi utilizat o aplicaţie encriptată de mesagerie ce este folosită de susţinătorii clericului Fethullah Gulen, ce este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat.

570 afișări
Imaginea articolului Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori

Recep Erdogan, presedintele Turciei

Potrivit site-ului postului France 24, care citează informaţii publicate de agenţia Anadolu, poliţia din oraşul turc Kayseri a declanşat o operaţiune ce vizează arestarea a 147 de profesori ce sunt acuzaţi că ar fi folosit applicaţia ByLock.

Profesorii, care deja au fost suspendaţi în urma tentativei de lovitură de stat, sunt acuzaţi că ar fi "încălcat constituţia","încercare de răsturnare a guvernul turc" şi de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Oficialii turci au mai relatat că persoanele implicate în complot au folosit aplicaţia ByLock pentru a planifica şi coordona tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Ankara afirmă că Fethullah Gulen, un cleric musulman auto-exilat în Statele Unite, ar conduce o organizaţie teroristă ce s-a infiltrat în instituţiile turce de stat şi că ar fi orchestrat tentativa de răsturnare a regimului Erdogan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici