Autorităţile ucrainene au confiscat bunurile lui Medvedciuk, prietenul lui Putin, printre care 32 de apartamente şi 26 de maşini

Autorităţile din Ucraina au anunţat joi că au confiscat peste 150 de bunuri aparţinând lui Viktor Medvedciuk, fostul mogul media şi politician acuzat de trădare pentru că ar fi conspirat cu Kremlinul pentru a răsturna guvernul ales al Ucrainei.

1275 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene au confiscat bunurile lui Medvedciuk, prietenul lui Putin, printre care 32 de apartamente şi 26 de maşini

Printre acestea se numără 26 de maşini, 32 de apartamente, 23 de case, 30 de terenuri, 17 locuri de parcare şi un iaht, potrivit unui anunţ al serviciului de securitate ucrainean, scrie CNBC.

Autorităţile au declarat că au identificat şi confiscat, de asemenea, acţiuni de capital în 25 de companii deţinute fie de Medvedciuk, fie de soţia sa, Oksana Marchenko.

Medvedciuk a fost reţinut săptămâna aceasta de forţele de ordine ucrainene după mai bine de o lună de fugă, după ce a evadat din arestul la domiciliu în haosul care a urmat invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Considerat a fi cel mai apropiat prieten ucrainean al preşedintelui rus Vladimir Putin, vestea arestării lui Medvedciuk marţi a fost întâmpinată cu bucurie în Ucraina, care rezistă în faţa unui asalt brutal al Rusiei.

Averea sa este estimată de Forbes Ucraina la puţin peste 620 de milioane de dolari în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici