Autorităţile ungare au arestat un norvegian care plănuia un masacru mai mare decât cel din 2011

Autorităţile ungare au arestat un norvegian în vârstă de 45 de ani, suspectat că a plănuit crime în masă, care ar fi urmat să eclipseze masacrul comis în 2011 de extremistul norvegian de extremă dreapta Anders Behring Breivik, a anunţat marţi poliţia, citată de Reuters.

1767 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ungare au arestat un norvegian care plănuia un masacru mai mare decât cel din 2011

Extremistul norvegian de extremă dreapta Anders Behring Breivik, care a comis masacrul din 2011, a ucis 77 de persoane în ceea ce a fost cea mai mare atrocitate pe timp de pace din Norvegia, în iulie 2011. El a omorât opt persoane cu o maşină capcană în Oslo şi apoi a împuşcat 69, majoritatea adolescenţi, într-o tabără de tineret a Partidului Laburist.

Poliţia ungară a declarat că bărbatul arestat la Budapesta, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a încărcat mai multe mesaje pe un portal de partajare video în care a prezentat planurile de a comite crime în masă într-o locaţie nespecificată.

Poliţia a declarat că suspectul, care vorbea în cea mai mare parte a timpului în norvegiană şi, în unele cazuri, în engleză, a spus că urmărea să depăşească masacrul comis de Breivik.

„Pot lovi oriunde ... Aeroport, terminal feroviar, nimic nu poate fi o problemă ... Îi voi distruge pe cei nevinovaţi”, a declarat bărbatul, potrivit poliţiei, în unele dintre înregistrări.

Bărbatul, reţinut miercurea trecută de forţele antiteroriste şi arestat oficial sâmbătă, a fost condamnat pentru diverse cazuri de violenţă şi infracţiuni sexuale în Norvegia, a declarat poliţia ungară, citând informaţii primite de la omologii lor norvegieni. Aceştia nu au oferit mai multe detalii despre infracţiunile sale din trecut.

Poliţia norvegiană a confirmat pentru Reuters că a fost contactată de autorităţile ungare în legătură cu bărbatul, dar a refuzat să comenteze „ancheta unei alte ţări”.

Suspectul este reţinut într-o instituţie medico-legală de boli mintale, a precizat poliţia ungară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici