Autorul atacului armat din Florida a fost de două ori internat în instituţii psihiatrice

David Katz, 24 de ani, autorul atacului armat de la un turneu de jocuri video în Jacksonville, Florida, a fost de două ori internat în instituţii psihiatrice în perioada adolescenţei şi i-au fost prescrise medicamente antipsihotice şi antidepresive, potrivit actelor de divorţ ale părinţilor lui.

480 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului armat din Florida a fost de două ori internat în instituţii psihiatrice

Autorul atacului armat din Florida a fost de două ori internat în instituţii psihiatrice

Tânărul a deschis focul în cursul unui turneu de jocuri video ce se desfăşura duminică într-un restaurant din oraşul Jacksonville, statul Florida, ucigând două persoane, după care s-a sinucis.

Potrivit agenţiei de ştiri The Associated Prees, actele indică faptul că părinţii lui David Katz nu erau de acord în legătură cu modul în care ar trebui să aibă grijă de fiul lor, tatăl acestuia afirmând că fosta lui soţie exagera simptomele fiului lor pentru a obţine custodia. Părinţii lui Katz au divorţat în anul 2007.

David Katz a fost internat pentru 12 zile într-o instituţie de sănătate mintală din Baltimore la finalul anului 2007. Potrivit actelor de divorţ, un psihiatru i-a administrat atunci antidepresive. Ulterior, el a fost internat pentru 13 zile într-o instituţie psihiatrică din Rockville, statul Maryland.

Legislaţia federală americană stipulează că persoanele care doresc să cumpere arme de foc trebuie să specifice dacă au fost internaţi involuntar într-o instituţie psihiatrică, iar legislaţia statului Maryland interzice vânzarea sau transferul de arme către persoane diagnosticate cu o problemă de sănătate mintală sau cu antecedente violente.

În urmă cu câteva săptămâni, David Katz a achiziţionat în mod legal două pistoale de la un magazin din Baltimore, Maryland, a anunţat şeful Poliţiei din Jacksonville, şeriful Mike Williams. Oficialul nu a spus dacă autorul atacului a menţionat în documentele pentru achiziţia de arme că a fost internat în instituţii psihiatrice.

Incidentul armat s-a produs în contextul intensificarii disputei pe tema legislaţiei americane privind armele de foc după un atac armat ce a avut loc în luna februarie la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane şi-au pierdut viaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici