Autorul atacului armat din Tucson, din 2011, a pledat vinovat, evitând astfel pedeapsa capitală

Autorul atacului armat din Tucson (Arizona, vestul Statelor Unite) din ianuarie 2011, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea gravă a democratei Gabrielle Giffords, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, a pledat marţi vinovat în faţa unui tribunal federal.

186 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului armat din Tucson, din 2011, a pledat vinovat, evitând astfel pedeapsa capitală

Gabrielle Giffords (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, Jared Loughner, în vârstă de 23 de ani, va scăpa de pedeapsa capitală şi va fi încarcerat pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată sau apel, potrivit biroului procurorului.

Avocatul lui Loghner a declarat că acesta a acceptat să pledeze vinovat "în cunoştinţă de cauză şi din voinţă proprie".

Judecătorul federal Larry A. Burns a declarat că Jared Loughner este apt să înţeleagă acuzaţiile aduse împotriva lui şi este apt să fie judecat, după ce a urmat un tratament psihiatric, la cererea justiţiei, timp de peste un an.

Şase persoane, între care un judecător federal şi o fetiţă în vârstă de nouă ani au fost ucişi de Jared Loughner, în Tucson, Arizona, pe 8 ianuarie 2011, atunci când el a deschis focul într-o zonă a unui centru comercial unde Giffords participa la o reuniune politică. În afară de Giffords, în vârstă de 41 de ani, alte 13 persoane au fosr rănite în acest incident. Democrata şi-a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie demisia din Congres.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici