Autorul atacului de la Ottawa a vizitat Parlamentul cu doar câteva zile înainte

Michael Zehaf-Bibeau, care a ucis un militar canadian înainte de a fi împuşcat mortal la 22 octombrie în Parlamentul Federal de la Ottawa, a verificat locul cu câteva zile înainte de comiterea atacului armat, a anunţat joi un cotidian local, relatează AFP.

70 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Ottawa a vizitat Parlamentul cu doar câteva zile înainte

Autorul atacului de la Ottawa a vizitat Parlamentul cu doar câteva zile înainte

Sosit la Ottawa pe 2 octombrie, potrivit Jandarmeriei, canadianul în vârstă de 32 de ani a vizitat edificiul victorian alături de un grup de turişti două zile mai târziu, au anunţat pentru Ottawa Citizen două surse parlamentare, citând imagini înregistrate de camere de supraveghere.

Cotidianul notează că prezenţa lui Zehaf-Bibeau în Parlament sugerează că atacul a fost premeditat.

Potrivit Jandarmeriei Regale a Canadei (GRC), agresorul a comis un "atac terorist (...), având la bază motivaţii ideologice şi politice".

Venit la Ottawa din vestul ţării pentru a-şi reînnoi paşaportul, Zehaf-Bibeau intenţiona să se ducă în Arabia Saudită şi ulterior să se alăture jihadului, potrivit anchetatorilor.

Înarmat cu o carabină Winchester, el a deschis focul asupra unui militar în post la Monumentul Morţilor din Ottawa, pe care l-a ucis, după care s-a grăbit să iasă din Parlament însă a fost ucis la rândul lui într-un schimb de focuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici