Autorul atacului din Nisa, un tunisian de 21 de ani care a ajuns la Paris din Italia

  • Apar tot mai multe detalii despre autorul atacului de la catedrala din Nisa.
  • Principalul suspect este un tunisian născut în 1999.
  • Bărbatul a ajuns la Paris pe 9 octombrie, venind din Italia.
  • Apar noi detalii despre autorul atacului de la bazilica Notre-Dame din Nisa.
8102 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Nisa, un tunisian de 21 de ani care a ajuns la Paris din Italia

Autorul atacului din Nisa, un tunisian de 21 de ani care a ajuns la Paris din Italia

Procurorul antitero al Franţei, Jean-Francois Ricard, a confirmat că atacatorul este un tunisian de 21 de ani, care a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa pe 20 septembrie. Pe 9 octombrie a plecat din Bari şi a călătorit spre Paris. 

Trei persoane au murit în urma atacului de joi dimineaţă. O femeie de 60 de ani, decapitată, un bărbat de 55 de ani, angajat al bisericii, căruia i-a fost tăiat gâtul, şi o femeie de 44 de ani înjunghiată de mai multe ori şi care a murit în apropiere. 

În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar. Procurorul Ricard a spus că bărbatul avea la el o copie a Coranului. 

Un cuţit cu o lamă de 17 centimetri folosit în atac a fost găsit lângă tunisian, împreună cu o pungă care conţinea alte două cuţite care nu au fost folosite în atac.

„Despre autorul faptelor: a fost transportat într-un spital pentru a fi operat. Este rănit foarte grav şi viaţa îi este în pericol. Când a fost arestat, avea la el un document, o hârtie de la Crucea Roşie italiană cu numele unui cetăţean tunisian născut în 1999. Investigaţiile preliminare arată că această identitate este cea a făptuitorului”, a spus procurorul antiterorism, Jean-Francois Ricard.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici