Autorul atacurilor din Norvegia asculta muzica din "Lord of the Rings" în timpul masacrului

Autorul atacurilor din Norvegia asculta probabil muzica din coloana sonoră a filmului Lord of the Rings în timp ce îşi împuşca victimele în insula Utoeya, relatează Daily Mail, în ediţia online de marţi.

1372 afișări
Imaginea articolului Autorul atacurilor din Norvegia asculta muzica din "Lord of the Rings" în timpul masacrului

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anders Breivik, arestat pentru comiterea atacurilor de vineri din Norvegia, afirmă în manifestul de peste 1.500 de pagini publicat pe Internet că Lux Aeterna, folosită în scenele de luptă ale filmului, "inspiră şi trezeşte furia pasionată din om".

Supravieţuitorii masacrului din insula Utoeya au afirmat că suspectul purta căşti în timp ce trăgea asupra victimelor.

În manifest, Anders Breivik laudă Lux Aeterna a compozitorului britanic Clint Mansell şi afirmă că intenţionează să asculte cântecul în timpul comiterii atacului. "Voi pune iPod-ul pe volum maxim, ca mijloc de a elimina teama, dacă este nevoie. Aş putea asculta continuu Lux Aeterna de Clint Mansell, deoarece este un cântec incredibil de puternic", a scris el.

În acelaşi document, Breivik enumeră, printre potenţiale obiective ale unor atacuri, centrale nucleare, platforme petroliere sau rafinării din Marea Britanie. Convins că elita britanică este parte a unei conspiraţii pentru distrugerea societăţii occidentale tradiţionale, prin încurajarea imigraţiei islamice, el afirmă că 62.216 de britanici sunt "trădători de rasă" şi trebuie să moară. Printre aceştia se numără foştii prim-miniştri Tony Blair şi Gordon Brown, dar şi fostul ministru de Externe Jack Straw sau cântăreţul Billy Bragg şi actorul Ross Kemp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici