Autorul atentatului din Noua Zeelandă a cumpărat online mai multe arme de foc. Ce spune proprietarul magazinului de armament despre Brenton Tarrant

Un magazin de arme din Noua Zeelandă a confirmat luni că a vândut online arme de foc autorului atacului armat ce a vizat două moschei din Christchurch, în urma căruia cel puţin 50 de persoane au decedat, informează agenţia The Associated Press.

1980 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului din Noua Zeelandă a cumpărat online mai multe arme de foc. Ce spune proprietarul magazinului de armament despre Brenton Tarrant

Autorul atentatului din Noua Zeelandă a cumpărat online mai multe arme de foc

David Tipple, proprietarul unui magazin de arme din Christchurch, a declarat că Brenton Harrison Tarrant, autorul atacului, a achiziţionat patru arme de foc şi muniţie printr-o "comandă online verificată de poliţie". Tipple a adăugat că nu a fost detectat "nimic neobişnuit" în privinţa cumpărătorului, precizând că armele cumpărate de Tarrant nu erau semiautomate.

Tipple a mai afirmat că nu se simte responsabil pentru tragedie şi a refuzat să spună dacă este de părere că legislaţia neo-zeelandeză privind armele de foc ar trebui modificată.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane.

Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor.

Jacinda Arden, premierul Noii Zelande, a declarat că presupusul atacator a reuşit să obţină un permis de portarmă şi să achiziţioneze arme semiautomate în mod legal.

În Noua Zeelandă este permisă deţinerea de arme semiautomate, considerate drept arme de asalt, care sunt interzise în Australia sau Marea Britanie. Orice persoană peste 16 ani care deţine un permis de portarmă poate cumpăra arme.

Guvernul din Noua Zeelandă se va reuni luni pentru a analiza modificarea legislaţiei privind deţinerea armelor de foc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici