Autorul atentatului eşuat din ziua de Crăciun, surprins la antrenamente - VIDEO

Imagini video furnizate de organizaţia al-Qaida din Yemen îl arată pe autorul atentatului eşuat din ziua de Crăciun, nigerianul Umar Faruk Abdulmutallab, trăgând la ţintă într-o stea a lui David, într-un drapel britanic sau în iniţialele ONU, a anunţat, luni, postul de televiziune ABC.

186 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului eşuat din ziua de Crăciun, surprins la antrenamente - VIDEO

Autorul atentatului eşuat din ziua de Crăciun, surprins la antrenamente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile îl arată pe tânăr alături de alte persoane în timpul unui antrenament de tir şi ele "conţin şi o declaraţie în arabă a tânărului nigerian în vârstă de 23 de ani, în care el spune că vrea să moară ca un martir şi îşi justifică acţiunile împotriva «evreilor, creştinilor şi agenţilor lor»", precizează postul de televiziune.

Umar Faruk Abdulmutallab a fost inculpat de un tribunal din Detroit, în statul Michigan, pentru "tentativă de omor" şi "tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă", după ce a încercat să arunce în aer zborul 253 al Northwest Airlines, care se deplasa pe ruta Amsterdam-New York, în ziua de Crăciun, cu ajutorul unor explozibili ascunşi în îmbrăcăminte.

Imaginile video, în care tânărul citeşte pasaje din Coran, au fost obţinute de un jurnalist yemenit care lucrează pentru ABC.

Ele par să susţină mărturisirile pe care le-a făcut poliţiei federale FBI, privind faptul că există şi "alţii ca el" în Yemen, pregătiţi să comită atacuri împotriva unor ţinte occidentale.

Umar Faruk Abdulmutallab a pledat nevinovat la şase capete de acuzare legate de terorism, printre care tentativă de omor asupra a 290 de pasageri care se aflau la bordul avionului american.

El riscă închisoarea pe viaţă dacă este găsit vinovat.

Tentativa de atac a provocat o puternică îngrijorare în Statele Unite şi a determinat ţara să îşi consolideze drastic măsurile de securitate pentru pasagerii care doresc să intre pe teritoriul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici