Autorul celui mai sângeros atentat din Irak a fost ucis într-un raid aerian american

Un militant al-Qaida, autorul celui mai sângeros atentat din Irak, soldat cu moartea a 400 de persoane la 14 august, în nordul ţării, a fost ucis într-un raid aerian american, a declarat la Bagdad un purtător de cuvânt al armatei, contraamiralul Mark Fox, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Autorul celui mai sângeros atentat din Irak a fost ucis într-un raid aerian american

Autorul celui mai sângeros atentat din Irak a fost ucis într-un raid aerian american

"La 3 septembrie, un raid american al coaliţiei a provocat moartea unui terorist care a pregătit şi a comis atentatul oribil împotriva minorităţii religioase yezidi din nordul Irakului, la 14 august", a declarat contraamiralul Fox.

Abu Mohammed al-Afri, numit şi Abu Jassem, a fost ucis într-un raid aerian, la 110 kilometri sud-vest de Mosul (nord), a adăugat el.

"Un avion de vânătoare a luat în vizor ţinta aflată în mişcare într-o «zonă izolată», şi l-a ucis pe al-Afri şi pe şoferul său, se arată într-un comunicat al armatei americane.

"Mai mulţi asociaţi ai victimei şi deţinuţi au confirmat moartea sa", se adaugă în comunicat.

La sosirea lor la faţa locului, "trupele americane au descoperit doi bărbaţi înarmaţi care încercau să cureţe locul, numeroase dosare, o mitralieră, uniforme militare şi materiale care servesc la fabricarea bombelor", potrivit comunicatului.

Abu Jassem era "emirul oraşului Sinjar" (nord) şi asociat al lui Abu Ayyub al-Masri, egipteanul care a preluat conducerea reţelei al-Qaida din Irak. El era cunoscut şi sub numele de Arkan Hassan Ali, Nurraddine, Hajar şi Abu Ahmad al-Afri.

"Abu Jassem nu mai constituie o ameninţare pentru poporul irakian", a dat asigurări contraamiralul Fox.

Peste 400 de persoane au fost ucise la 14 august într-o serie de atentate împotriva minorităţii religioase kurde yezidi, când patru camioane-capcană au explodat în satele Al-Khataniyah şi Al-Adnaniyah, din provincia nordică Ninive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici